Apr 062010
 

Salam.



Saya ada terbaca sebuah cerita dalam sebuah majalah dan nak juga tau pendapat dari korang. Kisahnya lebih kurang macam ni lah;

Ada sorang lelaki ni dah 20 tahun. dan dia baru je tendang abang ipar dia. Korang rasa patut ke dia tendang abang ipar dia? nanti dulu, cerita tak habis lagi. Sepanjang 10 tahun yg lepas sejak dari darjah 5 sehingga ke hari ni dia memendam perasaan disebabkan abang ipar dia ni suka meraba kemaluan dia. Setiap kali terserempak mesti abang ipar dia akan cuba sentuh kemaluan dia.

Dia pun pelik dengan perangai kurang ajar abang ipar dia. Apsal nak raba-raba? Dan setiap kali abang ipar dia datang rumah, dia akan memencilkan diri. Fobia dengan kelakuan abang ipar dia. Tak cukup dengan tu, pada malam kematian ayah dia ni masa dia sekolah menengah, abang ipar dia still nak meraba dia. disebabkan hal ni dia berkurung dalam bilik. dan mak dia ni pulak dah nangis sebab rasa anak dia ni buat perangai bila ayah dah takde. lagi lah dia rasa tension kerana besarnya dosa bila dah menitiskan air mata ibu dia walaupun dia tahu bukan dia bermaksud nak buat mak dia macam tu.

Memang dia sakit hati dengan perangai abang ipar dia yang suka mengejek dan memperlekehkan dia bila dia kena marah dengan mak dia. tu pun belakang mak dia. depan mak dia, abang ipar ni baik je. dan yang paling dia sakit hati bila abang ipar dia yang kurang ajar ni suka buang angin bila lalu depan dia. Disebabkan semua perkara tu lah hidup dia huru-hara dan terumbang-ambing.

Dia tak pernah cerita benda ni kat family dia sebab masa kecik-kecil dulu dia tak tahu apa-apa..tapi bila dah besar, abang ipar dia still nak raba-raba, dia jadi makin fedap. Baru-baru ni, dia ada bagi tahu mak dan kakak dia a.k.a bini ipar dia tu, tapi hampa. masing-masing macam buat tak tahu je. Sampailah satu hari tu dia tendang je abang ipar dia sebab perasaan yang dipendam selama 10 tahun tu meletup hari tu gak.

Jadi apa pendapat korang? betul ke tindakan mangsa tu menendang abang ipar dia? Kalau korang yang berada dalam situasi budak tu, apa korang nak buat terhadap pencabul songsang kanak-kanak tu yang menyebabkan budak tu trauma sehingga dia dewasa?

P/s: Hairan kenapa masih ada manusia yang hidup tak bertamadun macam ni.. Walaupun ini bukan penderaan fizikal tapi ianya lebih kepada penderaan emosi. Lagi teruk kesannya kerana ia tak dapat dikesan dengan mata kasar. Jadi, sokonglah Kempen Kami Prihatin yang baru dilancarkan oleh akhbar Utusan Malaysia baru-baru ini!

(Visited 485 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Lelaki Kacak Mesti Buncit, Gelap Dan Pandai Masak???

Comments

  1. Makiko S says:

    I can understand why he finally snapped.

    Hanya Allah sahaja yang maha mengetahui betapa payah dan menderitanya mental dan jiwa seseorang yang menjadi mangsa kepada ketidak-adilan/kekejaman orang lain. Trust me.

    Cuba anda letakkan diri anda di tempat mangsa tersebut (I mean really swap and be in his shoes).
    .-= Makiko S´s last blog ..Malaysian Bloggers are KIND in nature (Thank you BEN Ashaari) =-.

    1. F I T says:

      erm memang geram dan sakit hati..thanks for sharing ur opinion :)
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  2. Bro rasa tak sepatutnye sesama jantina main raba meraba. Tuhan dah laknat kaum nabi luth sudah la jangan kita pulak ditenggelamkan

    1. F I T says:

      erm tu la pasal..takpe..Allah dah sedia balasan dia..yang menderita tu harap dapat pembelaan a. kesian gak..

    1. F I T says:

      wah nak tolong belasah ke?

  3. kenwooi says:

    well.. raba-raba.. so that makes him.. gay? =P
    .-= kenwooi´s last blog ..How To Be Famous Blogger Like Kenny Sia =-.

    1. F I T says:

      maybe..but he’s a married guy..how can he becoming a gay? adoiii the more i think, the more i confuse :P

  4. aizuddin says:

    apekejadahnya laki sama laki ni..hoho
    .-= aizuddin´s last blog ..Keputusan Lengkap Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2009 =-.

    1. F I T says:

      ntah.. tak tahu apa tujuannya dia raba-raba :|

  5. Captain says:

    zaman sekarang nie,, laki raba laki ke,, pompuan raba pompuan ke,, laki raba pompuan ke,, pompuan raba laki ke,, sume cam dah jadi perkara biase je..

    ** tepuk dada tanya iman~
    .-= Captain´s last blog ..Korean Fashion =-.

    1. F I T says:

      na’uzubillah..mintak dijauhkan dari perkara yang dilaknat Allah tu..
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  6. hazzy says:

    tak normal tu
    huhu

    ada masalah mental kot

    1. F I T says:

      ermm ye kot ada mental prob hehe

  7. Dauspozi says:

    giler r… tak cukup main dgn bini ke? sampaikan adik kepada bini dia pun dia nak raba, laki pulak tu. huhu… Kalau kawan2 kat sekolah aku raba2 sekali dua tu tu bese r sesama lelaki..

    contoh, kengkawan aku ni style open-minded, dia tanya straight, wehh ko punya b****g ko besar mana?, wakaka… yg sorang lg xnak gtau.. so dia raba time kawan dia tgh belajar… huhu… gila punya budak…

    Rasanya abang ipar lelaki tu biseks kot… tak patut dia buat adik ipar dia cmtu…

    P/s: sekali dua tu kira normal je bg dak2 sekolah… sama jantina and sama umo… takkan nak raba pompuan punya, sah2 kena tuduh cuba rogol nanti, hahaha…
    .-= Dauspozi´s last blog ..5 Cara Kurangkan Load Time Blog Yang Terlampau Lama =-.

    1. F I T says:

      wooo my ball is precious more than money or gold…so cannot be touched by anyone haha thanks sebab bagi komen yang berani :)
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  8. Fauzul says:

    Ade orang ble bergurau xgheti nak set limit. Dak tu plak simpan dalam2 dr die kecik lg. ble da crite family sendiri plak x amik pot. kesian btul penderaan emosi gitu.

    Memang patut la die meletop. Nasib la die tendang abang ipar die tu. Kire lucky lg la x pecah muke kne belasah huhu.
    .-= Fauzul´s last blog ..A Tribute to Dr Henry Edward Roberts =-.

    1. F I T says:

      a’ah gurau pekebendanya kalau raba-raba gitu..tak patut tul..10 tahun budak tu pendam..last2 meletup trus gi tendang abang ipar dia.. kalau tak insaf gak abang ipar dia tu tak tahu nak kata apa dah..
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  9. ReD says:

    gilo!! memang patut pun tendang. kalau saya, silap hb, kena bunuh kot abg ipar dia tu! hhahahah
    .-= ReD´s last blog ..~ MARI MAKAN JAJAN YANG LEBIH BAIK DARI CIKEDIS ;-) ~ =-.

    1. F I T says:

      ish kalau membunuh tu kang kena gantung lak.. apa-apa pun memang marah gila a..moga Allah lakhnatlah abang ipar yang dok raba-raba tu..
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  10. naem says:

    sepak ja…mengong..huuu

  11. nip says:

    mungkin die da kawen tp kawen 2 cume nak mnutup dri die yg 1 lagi kot, yg suke kat laki??
    tol kan?
    pan bini die wat bese to blakang.
    adoi rosak la manusia sekarang nie.
    tp kn, knape kalo laki cam pgg2 same laki org mmg rase jijik abes tp kalo gurl same gurl pgg2 kdg2 org rase cam bese?
    nape ae?
    .-= nip´s last blog ..MyLook, Money-making Search Engine =-.

  12. Meow says:

    saya sokong…ini dikira sebagai mencabul ni…patutnya buat report la…
    .-= Meow´s last blog ..Senarai Penerima ABP 2009 =-.

    1. F I T says:

      erm btul tu..tapi kalau report ada bukti ke? susah a kes gini rasanya..
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

      1. Meow says:

        erm susah gak kalau mcm ni…

        apa kata org selalu kena raba, jgn bersendirian dgn si pencabul…sentiasa bersama dgn sesiapa pun..

        tapi xpe, org mcm tu lambat laun akan kena balasan juga, tak di dunia x pun di akhirat sana
        .-= Meow´s last blog ..Adamaya – Drama Percintaan 3 Segi =-.

  13. kyuubi_85 says:

    betul kot tindakan budak tu. dah lama pendam masalah tu. laki tu rasanya x berapa siuman kot nak buat benda macam tu., kalau setakat gurau, takan tak pnh nak berenti buat mcm tu kan? sah la gila x siuman
    .-= kyuubi_85´s last blog ..Din Beramboi, Gone Forever =-.

  14. razis says:

    kalau aku pun tendang jer.tendang kat die pnye tuuut..biar die rase skt..bikin panas jer abg ipar die tu..

    1. F I T says:

      woo kang mandul lak..hehe tendang kasi pengajaran dah a.. :P
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  15. Wan Perlis says:

    geli aku dengar macam ni
    byk lagi benda berfaedah blh buat
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Bagaimana cristiano ronaldo ajar aku blogging =-.

    1. F I T says:

      adoii pe la..ini just nak kongsi pendapat je..takpe a kalau ada benda lain nak buat..takde paksaan pun bro :D
      .-= F I T´s last blog ..Fit.Charity – Jom Sokong Kempen Kami Prihatin =-.

  16. Stargone says:

    Tak normal la tu.. maaf cakap, kalau benda ni jadi kat aku pun memang aku terajang. aku ada member sorang ni, bila jumpa aku suka tepuk punggung. pernah gak aku terajang dia, tapi terajang yang bagi aku tak berniat untuk menyakitkan dia, just nak kasitau yang aku tak suka dengan cara dia tu.
    .-= Stargone´s last blog ..Lindungi Shoutbox Chat Widget Anda =-.

  17. kaizen says:

    erk?

    GAY?

    or Bi?

    ades…. kenapa mesti ada songsang? pompuan masih banyak dan akan bertambah banyak.. ape daa…

    dah kawen lak tuh, astaghfirullah alazim..

    apa nak jadi ngan donia nih…

    dari meja tulis dojo klasik

    Kaizen Shinobi (o.O)y
    .-= kaizen´s last blog ..MY 1st Day on 21 YeaRS oLD =-.

  18. lizz says:

    erk. tak boleh blah kalau hal ni jadi sekeliling aku. rasa loya je. tak pernah dengar lagi kes camni. selalu dengar cerita abang ipar raba adik ipar gurl. seram jugak ni
    .-= lizz´s last blog ..Blogger Hebat Takkan Mudah Rasa Diri Mereka Bagus.Setuju? =-.

  19. syidashukor says:

    eeeeeeeuwh ! gelinya . kesian dia !
    .-= syidashukor´s last blog ..isu Rafiqin Darwisy menghina arwah Din Beramboi adakah patut dikecam ? =-.


LIKE KAMI DI FACEBOOK