Apr 192010
 

Menjadi seorang jejaka amatlah menguntungkan kerana kitorang takde lah terlalu obses pada grooming atau make-up seperti kaum wanita. Tiada gincu, tiada bedak tiada maskara. Mudah kan? Sebab tu wanita mengambil masa yang lama untuk bersiap. Kitorang kaum lelaki gak yang terseksa kena tunggu kaum wanita ni bersiap. adoii!

Sepanjang 21 tahun hidup sebagai seorang lelaki tak banyak grooming tips yang boleh saya berikan sebab saya bukanlah seorang lelaki metroseksual. Tapi masih ada penjagaan yang dilakukan agar penampilan diri nampak kemas dan menarik di mata masyarakat.

Antara penjagaan kulit dan rupa yang saya amalkan adalah;

  • memakai pencuci muka sekurang-kurangnya seminggu 2 kali agar kulit bebas dari jerawat dan minyak. Dan bagus gak untuk tanggalkan sel kulit-kulit mati.
  • memotong rambut supaya pendek dan kemas. Lagipun mempunyai rambut panjang akan memudahkan saya mendapat sakit kepala. oh amatlah tidak selesa.
  • sentiasa merapikan misai dan janggut supaya tak nampak seperti seorang pengemis lekeh di jalanan. Saham tu beb! hehe
  • selalu pakai gel rambut bila keluar supaya takde la rambut tu nampak serabai macam baru bangun tido.
  • dan tak lupa juga untuk menyediakan beberapa perfume dan deodorant dan guna sebelum keluar rumah supaya tak mengganggu ketenteraman awan bila ketiak menjadi  busuk. Yang terbaik hanyalah Adidas Action 3 yang kekal harum selama 24 jam!
LIHAT JUGA:  Nuffnang Click Fraud. Klik Sekali Ke Banyak Kali Ke Tetap Salah Lah.



Lelaki takde lah copmplicated sangat macam wanita yang nak melaram mengalahkan Lady Gaga. haha apa-apa pun, saya nak bagitahu yang Project Alpha Ruumz Contest dah bermula. Bolehlah terjah ENTRY NI untuk maklumat lanjut! Tak susah pun contest ni. Soalan hanya perlu dijawab berdasarkan video-video seperti berikut;







Good Luck!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
(Visited 2 times, 1 visits today)

Comments

  1. kenwooi says:

    i dont put gel at all.. =P
    .-= kenwooi´s last blog ..The Modern Area in Paris: La Défense =-.

    1. FITRIHADI says:

      for me, chinese hair is always look basah..so no need to use gel..so jeles a..my hair is too dry..adoii
      .-= FITRIHADI´s last blog ..(Review) Clash Of The Titans – Penuh Aksi Yang ‘Saspen’ dan Gempak! =-.

  2. bellarossa says:

    huhu gudluck weh~

    hmm lelaki suka menjaga kehenseman diri orang kata metrosexual. =D

  3. serol says:

    penting ni..kalau tak nanti serabai jek..org tengok pun tak de nafsu..hehe
    .-= serol´s last blog ..Final Exam Bermula… =-.

    1. FITRIHADI says:

      a’ah betul tu..jatuk a saham kalau tak jaga penampilan hehe
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Hey Bloggies! Project Alpha Ruumz Contest Dah Bermula HARI INI!!! =-.

  4. azuan says:

    aku jarang sangat pakai cuci muka huhuu
    .-= azuan´s last blog ..My Version of Grooming Tips =-.

    1. FITRIHADI says:

      penting gak pencuci muka sebab muka selalu berminyak..kang xpakai ada je jerawat nak keluar..heh
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Wah Miera Leyana Kasmi Memang Cantik, Menarik, Kau Memang Daaboom! =-.


LIKE KAMI DI FACEBOOK