Apr 222010
 

Wahh dah lama tak jalan-jalan.Minggu lepas pun gi Alor Star. Tak rasa cam holiday pun sebab dekat je dengan Perlis. kan best dari Perlis gi ke Paris ke Amsterdam ke wahhaaa berangan gila!

Tapi apa pun kalau diberi peluang, saya teringin nak ke tempat-tempat sejuk macam London, Amsterdam, atau mana-mana je asalkan dapat lari dari bahang kepanasan akibat pemanasan global di Malaysia ni.



Saya pun tak tahu nak tunjuk macam mana rupa dan keadaan tempat yang saya impikan nak pergi tu..cuma mungkin ada salji, atau saya boleh pakai baju yang tebal-tebal dan mandi pun jarang. wahh tiba-tiba teringat si Kenwooi! bertuah dia dapat menjejakkan kaki ke bermacam-macam tempat.

Kenapa saya suka London? oh sebab saya suka filem Notting Hill. Notting Hill tu sebenarnya adalah nama tempat. Dan bila tengok suasana dan keadaan tempat tu memang tenang, cantik dan ada 4 musim. Dan kalau bertuah mungkin akan bermula kisah cinta saya dengan Julia Roberts hehe



Oh dan kenapa Amsterdam? sebab saya suka dengan filem Ocean Twelve. ingat tak filem yang ada Brad Pitt, George Clooney, Matt Damon dan konco-konconya. Filem ni pasal sekumpulan jejaka-jejaka kacak macam saya yang ada plan paling bijak untuk mencuri satu barang yang paling berharga di negara tu. So diorang gi Amsterdam. Dan memang melalui filem tu je dah terserlah kecantikan dan keharmonian yang ada di Amsterdam tu.



Kan best kalau esok buka mata je dah ada kat Amsterdam hehe MAS tolong lah saya ye..sponsor satu tiket lagi hehe :p

Entry ni berangan je lebih..dah cukup la tu..sekarang kembali ke alam nyata. Jom kita tengok apa yang ada pada video terbaru Project Alpha! Makin gempak makcik-makcik dan pakcik-pakcik ni hehe :p









Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com
(Visited 2 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  No String Attached

Comments

  1. azuan says:

    semoga dapat 20 hinggit itu~~
    .-= azuan´s last blog ..LAwak Blogger 1~ Sila Jangan Saman Aku haha!! =-.

    1. FITRIHADI says:

      thanks for the wish! :)
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Follower.. Maaf Sekali Lagi Kerana Buat Salah. =-.

  2. bellarossa says:

    huhu dapat 20 hinggit.share 50-50.hehe

    nak pi amsterdam.jangan pi red light district weh. bahaye. kene jalan tutup mata kang.

    1. FITRIHADI says:

      red light district??cambest je dengar haha :p
      .-= FITRIHADI´s last blog ..(Panas) Kartun South Park Ada Imej Nabi Muhammad! Jom Kutuk Sekeras-Kerasnya! =-.

  3. kenwooi says:

    haha.. thanks for the mention.. all the best with the entry! =)


LIKE KAMI DI FACEBOOK