Apr 162010
 

[dipetik pindah dari fitrihadi.blogspot.com!]

hari ni saya tgk cita ‘Kamelia Katrina’ tu.. dah lama dah cita ni..just malam ni berpeluang nk tgk sbb saya conquer remote control Astro haha

btw ada la sorang girl yg dh lama saya knal ni berlakon..bukan kenal betul2..just tau a pasal dia ni sejak dari lakonan pertama dia..



ni la girl yang saya cakap tu (mesti korang tgh ternganga skang)… masa mula2 saya tgk dia, masa dia berlakon cita ‘Luna Fantasiku’ kt Gua.com.my.. cita ni best gak walaupun kebanyakan pelakon baru mula berjinak-jinak dgn dunia lakonan.. Sharifah Nor Azean pun ada.. yg berlakon jadi cik Dania tu.. scha al-yahya ar…

eh lupa lak..girl dalam gambo atas tu nama dia Miera Leyana binti Kasmi..kalu tak salah saya cik Miera Leyana ni baru 17 tahun.. muda lagi rupanya.. dia ada blog gak..tapi cam tak aktif sangat..kalu nk tgk blog cik Miera Leyana ni KLIK SINI.. tapi saya tak sure itu blog cik Miera Leyana yang wat sendri atau ada org menyamar.. cam ada something yg confuse kat address tu yang guna penghujung ’88’ sedangkan cik Miera Leyana ni lahir tahun 1993..ntah laa…

Dalam cita Luna Fantasiku tu, cik Miera Leyana ni jadi awek yg ada darah jepun..konsep cita pun konsep manga. memang sesuai a. yg si Midus a.k.a Myduz tu lak tercari2 makwe yg muka cam jepun… bagi saya best gak ‘Luna Fantasiku’ tu… tiap hari isnin, selasa n khamis mesti saya buka web Gua.com.my nak tgk Luna Fantasiku tu semata-mata cik Miera Leyana ni..haha dan maybe sebab hero dia (Midus a.k.a Myduz) rambut panjang..teringin gk saya nak simpan rambut panjang cam mamat tu..


Pelakon2 ni mesti korang dah pernah nampak.. diorang berasal dari cita Luna Fantasiku ni ar..dari kiri cik Dania.. eh bukan Cik Sharifah Nor Azean (Scha Al-Yahya), Shah Rizal Jazli (Shaz Jazle), Miera Leyana Kasmi, Ahmad Sakhee dan Samsul Ariffin Muktar.


lepas tu saya nampak cik Miera Leyana ni berlakon dalam cita ‘ceria ceria cikgu rubina’.. tak menyerlah sangat a lakonan dia.. still tak kuat sangat feeling kat muka dia..so nampak kaku skit.. (pandai je komen orang.. suruh berlakon kang br tau. :P )

then saya ada nampak cik Miera Leyana ni berlakon kat cita Bionik..jadi PA puan Mazni.. not bad lah..slow2 la berlakon..nnti mesti dapat anugerah pelakon harapan ke.. (bodek ni! haha)

dan yg terbaru cik Miera Leyana ni berlakon dengan Elyana dalam cita ‘Kamelia Katrina’.. cam cita dongeng Cinderella a… dia bawa watak Kamelia jadi innocent girl yang slalu kena buli dgn kakak dia, Katrina (Elyana).. tak habis2 si Katrina ni nak halang hidup si Kamelia ni.. nama pn Katrina, memang jadi taufan a kejanya. sabar je la cik Kamelia ek..

dan tak sangka lak yang cik Miera Leyana ni international model..(clap..clap..) bukan calang2 jenama..VOIR dengan VINCCI tu beb.. perghhhh saya nak jadi model BOSS pn pyh..haha berangan mengalahkan Nina dalam cita Cik Ah Cik Nin..

dan ada jugak cerita2 lain yg cik Miera Leyana ni berlakon..tapi saya tak berapa perasan sangat a..maybe watak dia ada sikit babak je..

Oh dia jugak ada facebook..siapa-siapa rasa nak add boleh KLIK SINI! atau search je facebook iaitu ‘miera leyana’.. mesti ada punya!

Jadi, cik Miera Leyana Kasmi.. moga success slalu.. (^-^)v
(Visited 181 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  M. Rajoli Disahkan Meninggal Dunia… Al-Fatihah!

Comments

  1. bellarossa says:

    puas aku pikir sapelah minah ni..kenapa aku tak kenal.hehe.
    .-= bellarossa´s last blog ..Senarai harga terkini segala rawatan gigi di Malaysia. =-.

    1. FITRIHADI says:

      dia ada kat astro je..kat tv3 dan tv yang sewaktu dengannya kureng skit a :P
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Wah Yamaha Lagenda ZR Saya Dah 1 Tahun Setengah =-.

  2. kenwooi says:

    she looks beautiful =)

  3. Azizuan says:

    muda lagi..
    1993 baru abeh spm
    bole wat calon neh
    hahaha
    .-= Azizuan´s last blog ..Selamat Menyambut Hari Perperiksaan =-.

  4. hazzy says:

    boleh tahan la dia belakon dlm kamelia katrina
    elyana memang mantap
    .-= hazzy´s last blog ..Cara berjimat sewaktu bekerja untuk mengelakkan korang melangut tunggu gaji bulan depan =-.

    1. FITRIHADI says:

      kamelia katrina tu cam cita indon a..kalau jahat memang jahat betul2..klau baik memang baik gila..hehe
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Wahhhhh! Acer Aspire One (Worth RM1299) To Be Given Away! It’s real! Betul-Betul Free Beb! [Sticky post] =-.

  5. ReD says:

    amboi FIT.. lately promote minah cun plak? ada apa2 ker?hehe
    .-= ReD´s last blog ..~ GARA-GARA TERPENGARUH DENGAN CERITA DONGENG… ~ =-.

    1. FITRIHADI says:

      takde pe a..saja je.. hehe jeles ke?
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Wah Ada Objek Di Tengah Matahari? Bulan Kah? Planet kah? Atau??? Wallahualam! =-.

  6. shafiqa says:

    pembetulan nama sebenar scha tu sharifah nor azean bukan sharifah nor azreen..(^^,)
    .-= shafiqa´s last blog ..Dia Setia..Suratan atau Kebetulan??~ =-.

  7. razis says:

    lawa gak die nie..comel jer
    .-= razis´s last blog ..Takdala Bagus Sangat Redmummy.com Nie =-.

  8. serol says:

    wah2..
    jgn sampai mimpi2 sudah..hehe
    .-= serol´s last blog ..Final Exam Bermula… =-.

  9. r0slina says:

    emmm..bukan best p0n dia ni brlakon..
    .-= r0slina´s last blog ..pemborong@pembekal… =-.

  10. cik epal says:

    muda lagi dia ni rupanya

    1. memang dia muda pun.. dan comey woo! heehee

  11. Haz says:

    sama umur dgn saya…
    wohoo.

  12. hasrulhassan says:

    Salam … :) hmmm mula nak berkontroversi dah nih …

  13. ena says:

    skarang ni dia pun dah pelik2 dah..pakai baju entah apa2.

  14. Wan says:

    minah murahan ni

  15. zik says:

    owh dia nih hot seakrang nih.. hehe


LIKE KAMI DI FACEBOOK