Apr 302010
 

Sebelum korang akan jatuh cinta dengan entry berkaitan Dunia dan Sloggi ni, jom kita ambil feel dan perasaan dulu dengan ‘slide-song’ yang agak menyentuh hati dan hayati setiap bait-bait liriknya yang penuh makna. Hanya melalui video ini saja yang dapat saya ungkapkan cinta saya kepada bumi ni. Inilah kehijauan di Malaysia. Ingat hijau ingat Malaysia!



Di Malaysia, purata suhu terpanas adalah dalam 32 hingga 34 darjah celcius! Perghh betul-betul rentung ar macam ni!



Di sebabkan cuaca yang mencapai kepanasan melampau, beberapa perubahan dalam kehidupan saya berlaku! Antaranya;


Suka pasang kipas kuat-kuat!



Suka pakai baju putih je!



Suka pakai singlet! Baru tak panas!



Suka pakai Sloggi! Eh ni bukan saya la. hehe


Sekarang ni, mungkin semua tu dah menjadi trend masa kini di Malaysia dan mungkin juga di negara-negara yang panas. Walaupun kesan rumah hijau dan pemanasan global telah kita rasai, tapi masih ada lagi yang tiada kesedaran dan cinta kepada alam sekitar. Akibatnya:


Berlaku pencemaran air!



Berlaku pencemaran udara!



Dan berlaku pencemaran bunyi serta lain-lain lagi!


jadi kan bagus kalau betul-betul ada penyelamat ‘dunia’ ni.. maknanya betul-betul penyelamat bumi ni dari berlakunya pencemaran-pencemaran tadi! Kalaulah…



Kesimpulannya sama-samalah kita bersama-sama Sloggi dalam usaha memupuk semangat cintakan kekasih bumi yang semakin nazak ni. Dan untuk pengetahuan korang Sloggi ada mengeluarkan underwear yang dibuat dari bahan terbuang. maknanya diorang guna semula bahan terbuang tu untuk dijadikan baju dalam dan seluar dalam serta lain-lain lagi pakaian dalam. Canggihkan?



Dan yang penting, Sloggi ni memanglah tersangat selesa sehinggakan korang rasa seperti tak pakai apa-apa (ohh bogel ke? hehe ). Tambahan pula, korang akan rasa dunia ni lebih bahagia dan berharga dengan memakai pakaian dalam Sloggi ni. Jadi, cepat dapatkannya di cawangan-cawangan berdekatan. Cuba dulu baru tahu!

Akhir kata, Majulah kebersihan untuk negara dan bumi! Love World, Love Sloggi, Love Your Underwear! hehe

Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh Fitrihadi.Com dan Sloggi!
(Visited 29 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Kenapa Prince Of Persia Suka Makan Rice Crisps Dari Mister Potato?

Comments

  1. eryfarieha says:

    woooooooooo
    promo sloggi
    mahal weh
    huhuhuhh
    .-= eryfarieha´s last blog ..Apabila Mereka Berubah ….. =-.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Ahmad Fitri. Ahmad Fitri said: entry sloggi yang seksi dan kelakar :P hehe http://bit.ly/dw6KwY […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK