Apr 052010
 

Wahai anak-anak Malaysia sekalian. Jom muhasabah diri sekejap!



Tahukah korang berapa ramai bayi yang telah di buang tanpa rasa belas dan kasihan?

Tahukah korang berapa ramai bayi yang mungkin tidak dapat dikesan kerana kekejaman manusia yang berjaya menghapuskan bayi-bayi yang tidak berdosa ini?

Tahukah korang berapa ramai kanak-kanak yang menderita kerana didera sama ada secara sedar atau tidak sedar?

Jawapannya mudah saja. TAK TERKIRA!

Jadi, demi mengurangkan statistik dan memberi kesedaran tentang penderaan kanak-kanak dan pembuangan bayi yang semakin menjadi-jadi sekarang ini jom kita sokong KEMPEN KAMI PRIHATIN ni dengan menjadi fan facebook kempen ini!

Untuk pengetahuan semua, Kempen Kami Prihatin ini bertujuan untuk membangkitkan kesedaran masyarakat terhadap gejala penderaan kanak-kanak dan pembuangan bayi.

Oh kempen ini simbolik ok. Jangan ada yang salah faham macam kempen earth hour tu. Bukan tutup lampu bermakna kita dapat kurangkan pemanasan global. Tapi just simbolik yang menandakan kitorang penduduk dibumi ni bersatu dan menyokong supaya pemanasan global dikurangkan.

Sama macam kempen kami prihatin ni. Ini simbolik supaya ada kesedaran dalam setiap jiwa rakyat Malaysia tentang penderaan kanak-kanak dan pembuangan bayi ni. Dan juga simbolik kita sebagai rakyat malaysia bersatu untuk menentang penderaan kanak-kanak dan pembuangan bayi.

P/s: Sayangilah kanak-kanak!


Hari ni ada budak demam tertido atas riba saya. Kesian.. Oh ini anak sedara la. bukan anak kandung :P
(Visited 88 times, 1 visits today)
LIHAT JUGA:  Fit.Charity – Bantuan Kewangan Diperlukan Untuk Pembedahan.

Comments

  1. […] penderaan emosi. Lagi teruk kesannya kerana ia tak dapat dikesan dengan mata kasar. Jadi, sokonglah Kempen Kami Prihatin! raba, sexual […]

  2. hasrol says:

    yezza..dah join jadi fan fb kempen tu..
    “saya juga sayang kanak-kanak”
    hehe
    .-= hasrol´s last blog ..Review of My Blog For Mac. =-.

  3. dex says:

    takder fb camno nak join ea?
    huhu
    kempen sebegini perlu diperkasakan lagi dgn pembatitan pihak2 yg berpengaruh-supaya bumi malaysia tidak bergolak dgn badai sosial yg menggila ini dari terus bergolak meruntuhkan akhlak generasi muda
    sama2 kita doakan hanya yg terbaik utk kita dan jiran2, saudara2 kita di luar sana ;D
    .-= dex´s last blog ..OH BLOG HITAM KESAYANGAN DEX! =-.

  4. […] curi ni? Ingat murah ke muka ni? bayar bayar!” P/s: hehe ni anak sedara saya..dia la yang demam dulu tu sampai tertidur atas riba saya..parut kat dagu tu bekas kudis..bukan janggut ek hehe ni entry untuk […]

  5. […] gak. Tapi yang bahayanya bila dipengaruhi ke arah yang lebih buruk. Tengoklah sekarang ni banyak kes buang bayi. Puncanya siapa? Ibubapa haram kepada bayi tu ar. ye ibubapa haram ar.. cakap kat anak tu anak […]


LIKE KAMI DI FACEBOOK