Apr 292010
 

ini entry pendek je untuk berkongsi!

Dah baca pasal artikel internet slow yg lepas tu?? yang mana punca kuasa duanya ada di laut!



ni fit ada solutionnya! just guna proxy alternatif yang boleh digunakan untuk sementara waktu ni!

korang boleh guna proxy number ni:
proxy:219.93.178.162 port: 3128

untuk firefox, masuk setting proxy melalui sini:
Firefox setting:
Tools ->Options->Advance->Network->Settings

untuk internet explorer lak masuk setting roxy melalui sini:
Internet Explorer Setting:
Tools -> Internet Options -> Connections -> Lan Settings

dah masuk proxy setting tu, copy proxy number kat atas tu dan letak dalam HTTP proxy serta port number tu.. dan tekan OK!

*kalau korang dapat error message kata dah takleh guna proxy tu just cancelkan semua di atas tu..(No Proxy)..maybe time tu tenet dah ok takpun memang proxy tu dah tak available…

Tapi pagi ni saya online laju le plak! erm but maybe ada sesetengah korang yang guna streamyx broadband still slow..so boleh cuba solution atas tu untuk sementara waktu sehingga 2 mei ni! Selamat berinternet!

**sumber: iprobot.net

***pesan kak kujie “hati2 guna proxy…untuk urusan banking atau urusan keselamatan tahap tinggi tak digalakkan guna proxy”!

Yang slow bila berfikir,
– fitrihadi –
(Visited 195 times, 2 visits today)
LIHAT JUGA:  Tips Nak Jaga Bateri Handphone Untuk Zaman Sekarang!

Comments

  1. etomyam says:

    wah bagus, nak cuba jugak
    .-= etomyam´s last blog ..Senarai Laman Web Kementerian Dalam Ranking Google Dan Alexa =-.

  2. Kujie says:

    yup… cuba juga sebab SF semlm cadangkan tapi skrg ni blog pula tak leh update, tgh tukar server

    share= sbb ramai yg slow

  3. Anak Perak says:

    Owh bagus la trick ni.nnt aku try kat kmpg aku.sebab esok cdg nk lik kmpg
    .-= Anak Perak´s last blog ..TweetDeck for Desktop =-.

  4. apiih says:

    ni no proxy ape???betol ke boleh jadi laju?

    1. FITRIHADI says:

      bukan lah laju..kan sekarang ni ada maintenance isssue untuk line streamyx@telekom..so connection jadi slow untuk pengguna streamyx…proxy ni untuk dapatkan kelajuan yang selalu kita guna sebelum ada maintenace isssue ni..takde la lebih laju dari biasa..just untuk cover connection slow je buat sementara waktu :)

  5. Kujie says:

    lupa nk pesan..tapi hati2 guna proxy…untuk urusan banking atau urusan keselamatan tahap tinggi tak digalakkan guna proxy –

  6. fina fento says:

    Ni untuk buat masa ni je la ek?
    .-= fina fento´s last blog ..Perihal lelaki terlebih caring yang menyusahkan..#2 =-.

    1. FITRIHADI says:

      sorry lambat..a’ah ni untuk masa ni je..lepas 2 Mei tu dah ok kot :)
      .-= FITRIHADI´s last blog ..CONTEST: Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100 =-.

  7. hazzy says:

    internet ngh laju ni
    heeeee
    .-= hazzy´s last blog ..Sekali petik, 3 mari tauuuuu! =-.

  8. […] This post was mentioned on Twitter by ~K'mar~ and hasrol nizam, Ahmad Fitri. Ahmad Fitri said: Khas Untuk Pengguna Streamyx! Internet Slowkan? Ni Ada Cara SEMENTARA Untuk Lajukan Connection! http://bit.ly/b7B1c4 […]

  9. BaDBoY says:

    wah bagus gak…untuk sementara. sekurang2nya ada cara nak atasi masalah ni drp duduk diam tanpa ambik tindakan…bagus FIT
    .-= BaDBoY´s last blog ..Duit Dari Nuffnang =-.

  10. mie says:

    kena cuba ni!!
    dah la 1 malam server down..
    hehehee
    .-= mie´s last blog ..:: bila sang kondom bermaharajalela :: =-.

    1. FITRIHADI says:

      oh..kalau dapat membantu ok a..cuba try dulu :)
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Top 10 Ping Entry Kontroversi Yang Meletup Di GengBlogger! Terima Kasih GengBlogger! =-.

  11. Park Air says:

    eh aku punya maintain je macam ribut?
    .-= Park Air´s last blog ..Encik Pomen Tolong Jangan Tipu Saya =-.

  12. Wan Perlis says:

    aku merasainya
    2 mei baru kabel elok
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Soaljawab bersama Wan Perlis =-.


LIKE KAMI DI FACEBOOK