Mar 222010
 

Hajat hati hari ni mahu mencari handphone baru. Handphone lama sudah rosak dan tak boleh dibaiki. Aduh hari ni memang memenatkan. cuaca agak sedikit panas sehingga mencecah 36 darjah celcius. Akibatnya? Peluh jantan mula memunculkan diri di sebalik kulitku yang cerah ini. Cerah ke? haha

Pada mulanya, berjalan-jalan untuk survey handphone keadaan agak ‘kering’. Tapi semakin jauh langkahku, semakin ‘basah’ keadaan sekelilingku. Bukan kerana embun di pagi hari atau hujan di tengah hari, tapi dek kerana peluh yang mula membasahi ‘bumi’. Perghh bayangkan di bawah sinaran mentari yang terik, nak jalan-jalan keliling bandar. Tambahan pula nak survey handphone. memang sesuatu yang mencabar ketahanan dan ke’macho’an diri.

Handphone entah ke mana, orang ramai lak mula menutup hidung jika terserempak dengan aku. Akhirnya aku terpaksa mencari jalan penyelesaian demi memenuhi tanggungjawab ‘sosial’ aku. Kang makin ramai yang cop aku mamat KB a.k.a ketiak busuk!

Oh ramai kawan-kawan ku yang menyarankan agar aku menggunakan Adidas Action 3. Diorang kata sebabnya;

  • mempunyai perlindungan 24 jam – wah badan tak lagi mengeluarkan bau seperti ikan kering haha
  • kesegaran berpanjangan – membantu mengurangkan bau dan peluh yang agak ‘harum’
  • kekeringan – a’ah hari tak lagi basah seperti air bah! hehe
  • dan yang penting ianya tiada kesan keputihan pada baju. memang sesuai untuk digunakan dengan baju yang mahal macam jersi Manchester United aku. hoho
LIHAT JUGA:  My Wiggy Design

Kini, dengan menggunakan Adidas Action 3, peluh tak lagi menitis, bau tak lagi menghantui diri, tanggungjawab sosial ku kini telah dipenuhi! Dan jangan lupa Project Alpha musim ke-dua sudah tiba dengan aksi yang lebih berani serta blogger yang lebih wangi hehe

oh handphone pun dah beli dan terbaik punya. Jom tengok handphone apa yang kena?KLIK SINI!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

(Visited 12 times, 1 visits today)

Comments

  1. Wan Perlis says:

    dah dpt hp baru?
    nike ada x kuar minyak wangi
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Jadilah Kita Manusia Yang Baik =-.

    1. F I T says:

      dah beli hp baru..nanti a cerita kat blog ni hehe

      perfume nike?rasanya takde kot.. :P

        1. F I T says:

          ye ke? ermm tak pnah jumpa lagi :P
          .-= F I T´s last blog ..Ada apa dengan LG ‘Cookie’ KP500? Adabi… =-.

  2. eyriqazz says:

    smart dan kacaklah blog baru fitri..jealous2..saya masih belajar pasal hosting ni…ada masa buatla tutorial..hak3..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Berita Gembira Yang Dinanti-Nanti =-.

    1. F I T says:

      insyaallah kalau ada masa, saya akan buat tutorial yang bro mintak tu :) thanks sudi menjenguk
      .-= F I T´s last blog ..Ada apa dengan LG ‘Cookie’ KP500? Adabi… =-.

  3. Sakira says:

    Haa. Saya setuju dengan Eyriqazz.
    Ada masa, buat larh tutorial on how to host. Tapi dari pandangan orang yang memang tak tahu apa-apa.
    Boleh, boleh ? :)
    .-= Sakira´s last blog ..AirAsia – So Wrong. =-.

    1. F I T says:

      ye..nanti saya buat hehe dah dua orang request..mesti buat ni :)
      .-= F I T´s last blog ..Ada apa dengan LG ‘Cookie’ KP500? Adabi… =-.

  4. ilyani says:

    singgah dari innit :) all the best for this entry!
    come check mine jugak ;)
    .-= ilyani´s last blog ..Protected: To take a step further =-.

    1. F I T says:

      oh ok thanks sebab sudi jenguk hehe


LIKE KAMI DI FACEBOOK