Mar 272010
 

[new update!: Senarai pemenang sila klik sini!]

Hi. Disebabkan fit dah menang beberapa contest, rasanya tak patut lak fit join contest lain. Rasa segan lak kalau-kalau menang lagi. Mesti korang pun nyampah kan asyik fit je yang menang. Jadi sekarang fit pulak nak buat contest bagi sesiapa yang sudi.

Contest ni bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’. Kenapa nak kelakar? sebab nak ceriakan hidup semua bloggies dan fit sendiri. fit paham kebelakangan ni ramai yang bosan gila. apsal hah? peningkatan usia menyebabkan pengurangan hormon ke? hehe gurau je :) Jadi, apa yang korang kena buat untuk join kontez ni?

  • Buat satu entry yang bertajuk ‘Kontez Dialog Kelakar’.
  • Pilih mana-mana gambar yang ada di blog FITRIHADI.BLOGSPOT.COM atau FITRASTUDIO.BLOGSPOT.COM yang boleh dimasukkan dialog. SATU gambar je ok.
  • Masukkan dialog baru yang paling kelakar sehingga pecah perut serta mulut di bawah gambar tersebut. Tu je..
  • dan jangan lupa tinggalkan PERMALINK entry korang tu dibahagian komen entry ni. Setiap penyertaan akan disenaraikan di page FUNNY BUDDY! (link akan diletakkan di navigation bar selepas terdapat beberapa penyertaan. Dan page tu akan kekal di situ. Bosan-bosan boleh terjah!)

Contoh gambar dan dialog ada di bahagian bawah sekali dalam entry ni. A’ah tak lupa gak ada beberapa syarat mudah yang korang kena patuhi. Mudah je.

  • Letakkan banner ni di bahagian atas sekali entry penyertaan korang tu. Dan linkkan banner tu ke entry ini. Oh kalau malas sangat, copy coding di bawah ni dan paste je dalam entry korang. Senang cita. Dan TAK perlu letak banner ni di sidebar!


  • Setiap sorang blogger hanya boleh buat satu entry penyertaan sahaja.
  • Perjalanan kontez adalah 3 minggu je. Tarikh tamat adalah pada 11 April jam 11.59pm.
  • Pemenang akan dinilaikan berdasarkan dialog yang paling kelakar serta kreatif. Pendek ke panjang ke tak kisah, janji ada lawaknya.
  • Entry akan dinilai bermula 12 April. Jadi korang bebas untuk edit dialog sehingga sampai hari terakhir kontez ni.
LIHAT JUGA:  (Peraduan) Menang Hingga RM40,000 dengan Shell #ShellEasyWin

dan hadiah-hadiahnya adalah seperti berikut;

  1. RM50 untuk SEORANG pemenang tempat PERTAMA! Akan di’bank-in’kan ke akaun pemenang.
  2. Sebuah mouse (1200 dpi) jenama DELL untuk SEORANG pemenang tempat KEDUA! Akan diposlaju.
  3. Sekeping Silicone Mouse Pad jenama ClipTec untuk SEORANG pemenang tempat KETIGA! Akan diposlaju.

Oh contoh penyertaan adalah seperti berikut;



Dialog Baru: Apo kono eh jang? Poning kelapa den nak pikio idea nak masuk kontez ni.

Jelas dan nyata tak penerangan fit ni? Kalau ada apa-apa tak faham boleh tanya dulu di ruangan comment. Selamat mencuba!

P/s: Mudah je kontez ni. fit pun tanak nyusahkan korang.. tu je lah. Satu je pesanan dari pengalaman fit yang dah menang beberapa contest lumayan; kalau tak berusaha, takkan ada peluang untuk berjaya. Nanti I’ll share with you camna nak tulis advertorial yang terbaik :)
(Visited 49 times, 1 visits today)

Comments

  1. hasrol says:

    Alamak, lupa sudah pasal ini kontest..
    kalai sempat buat esok..
    lepas paper final exam..hehe
    .-= hasrol´s last blog ..Anugerah Terhormat Top Blogger 2010, 1st Time Serol Dapat Award =-.

  2. kyuubi_85 says:

    Fit Aku dah join. hehe

    http://kyuubi85.blogspot.com/2010/04/kontez-dialog-kelakar.html
    .-= kyuubi_85´s last blog ..Kontez Dialog Kelakar =-.

  3. maddox says:

    Weh fit..terjah blog ni kejap. haha

    http://maddoxmechyworld.blogspot.com/2010/04/entry-sementara.html
    .-= maddox´s last blog ..Bila papa bawak anak-anak berjalan kala hujung minggu. =-.

  4. bellarossa says:

    ok fit aku dah join.hee.. nah tgk ni.pass tak ni.

    ini link:

    http://intanberlian87.blogspot.com/2010/04/kontez-dialog-kelakar.html
    .-= bellarossa´s last blog ..Kenapa Aku Nak Belajar di India? =-.

  5. biru says:

    salam fit, i dah post kontest u
    ni link dia
    http://bluevirgolady.blogspot.com/2010/04/kontez-dialog-kelakar.html
    ps: cabaran tul la nak masuk kontest u. line tenet cam siput babi jer, huwaaa..
    sabo je la, uh uh…

    1. FITRIHADI says:

      eh dah ada la your link…rajin lak bagi dua kali :D
      .-= FITRIHADI´s last blog ..Wahhhhh! Acer Aspire One (Worth RM1299) To Be Given Away! It’s real! Betul-Betul Free Beb! =-.


LIKE KAMI DI FACEBOOK