Mar 212010
 

RPC9YW5QS4NU

Hehey! Welcome to my new blog!

Blog lama fit berada di sini; fitrihadi.blogspot.com!

Jadi, setelah beberapa hari bertungkus lumus, bergomol dengan coding, plug-in serta theme layout di wordpress ni, akhirnya berjaya sudah blog baru fit disiapkan. Lama tu bukan apa. Cuma menunggu feeds yang baru, di approvekan oleh pihak google :) sambil-sambil tu banyak a godek-godek plug-in serta theme blog ni.

Actually, nak dapatkan domain name fitrihadi.com ni bukan senang cam domain lain. sebabnya domain ni berada di sedoparking.com; tempat dimana domain yang dah luput ditempatkan. ‘punca kuasa dua’ domain tu berada di situ adalah sebab dulu fit ada join program jana wang GDI yang memerlukan fit beli domain sendiri. tapi sebab hasilnya hampeh so burn gitu je domain name fitrihadi.com tu.

Proses nak pindahkan domain tu punya la lama..makan masa seminggu gak. fit dapat domain ni dalam hari khamis lepas. dalam masa menunggu tu dah macam menunggu bini nak bersalin ja haha mood nak blogging pun dah berkurang. tapi still berusaha untuk cheer up di alam maya dan nyata.

So ada sapa-sapa nak beli domain dan hosting? Untuk blog ni fit guna service dari serverfreak setelah melakukan survey dari beberapa blogger dotcom. Harga domain name = RM40 dan hosting = RM60. Harga mahal skit takpe janji service mantap. Mula-mula fit ingat nak beli domain je guna kat blogspot tu, tapi sebab feeds blog tu takleh repair dah so beli la hosting gak masa menunggu domain tu dipindah dari sedoparking. a’ah transfer domain dari sedoparking tu tak kena cas pun. free je :)

LIHAT JUGA:  Hadiah Kamera Sudah Sampai. Thanks Bro Aie dan Encik Posmen!

Thanks kepada kak lizz yang sudi memberi tunjuk ajar dan menge’test’ feature dalam blog ni.

ok dah habis bab blog. Siapa-siapa yang follow my twitter tu tau kan my recent sad news. A’ah handphone meninggal. IC dia rosak. Doktor pun kata takleh berubat dah. Jadi sekarang dah tinggal kenangan je handphone tu. Oh Nokia 5220 Express Music. Masa ni jugak lah kau nak tinggalkan aku huh melayang duit nak beli handphone baru.

erm korang ada cadangan tak handphone apa yang best di bawah RM400?? Pening kelapa fikir nak beli handphone pa…

P/s: sila add balik blog ‘Alert! Shy Guy is Blogging!’ yang lama tu ganti dengan blog baru ni; fitrihadi.com!

(Visited 4 times, 1 visits today)

Comments

  1. Sakira says:

    Hey-hey ! Tahniah.
    Another langkah to be a blogger tegar, bukan ?

    Btw, Nokia 5130 less than RM 400.
    Memang 5220 up sikit, but yeah. Less than RM 400.
    Hehe :)
    .-= Sakira´s last blog ..Happy Birthday To Me, Myself & I. =-.

    1. F I T says:

      thanks :)

      oh yg tu..express music jugak kan :) tengok a dulu..sok nak gi survey..dah berapa hari tak guna hp.. adoii

      1. Sakira says:

        Yes-yes. Express music juga, not bad larh kan ?
        Actually ada SE phones yang bawah 400, tapi bagi I SE memang kerap bermasalah.
        .-= Sakira´s last blog ..Happy Birthday To Me, Myself & I. =-.

        1. F I T says:

          akhirnya..tak jadi beli nokia @ SE.. akan di reveal malam ni..tunggu hehehe

  2. Mus says:

    selamat ber’wordpress’

    1. F I T says:

      thanks hehe wordpress memang terbaik :)
      .-= F I T´s last blog ..Al-Fatihah untuk Yanie Mentor! =-.

  3. yoy says:

    tahniah..
    semoga mnambah smangat anda utk berblogging..
    :)
    beli blackberry r best..
    huhu
    .-= yoy´s last blog ..Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009 di Plaza Angsana. =-.

    1. F I T says:

      thanks :)

      wah kalau blackberry pecah a poket..sponsor a skit hehe
      .-= F I T´s last blog ..Al-Fatihah untuk Yanie Mentor! =-.

  4. ReD says:

    yeaaahhhh!! launched! hehe

    TAHNIAH!;)
    .-= ReD´s last blog ..~ KERANA SAYANG, AKU RELAKAN SEGALANYA… ~ =-.

    1. F I T says:

      thanks cik red! hehe

  5. kyuubi_85 says:

    wah, dah tukar nampaknya.. so blog lama tu ko takan update lg la kan?
    .-= kyuubi_85´s last blog ..Model Kereta Terbaru Proton, Proton EMAS =-.

    1. F I T says:

      a’ah takde update a nampaknya..tapi still takkan lupa blog lama tu sebab byk jasa dia..hehe

  6. Wan Perlis says:

    cayalah hang
    aku bila la nak up wp ni
    setting berterabur lagi
    awat x buat gravatar?
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Jadilah Kita Manusia Yang Baik =-.

    1. F I T says:

      hehe takpa slow slow a..

      gravatar..nanti a buat..kebelakangan ni bz a..takpa buat yg penting dulu..gravatar tu nanti a bila dah free br buat :)

  7. bellarossa says:

    wah dah ade domain sendri lah fit.. hmm baru bagi fit award ri tu,. xjenguk lah tu T_T

    1. F I T says:

      hehe sorry bz skit kebelakangan ni..ok nanti i’ll show off dalam blog ni :)

  8. Pisyek says:

    hoho tahniah dari pisyek… =)

    dah makin maju la anda lepas ni.. hehe..
    .-= Pisyek´s last blog ..Pisyek benci plagiat. Anda suka plagiat? =-.

    1. F I T says:

      hehe cuba-cuba ja ni..masih belajar untuk guna wordpress.. thanks datang jenguk :)

      1. Pisyek says:

        oh, blaja rajin2 ye…

        jemput dtg ke pisyek.com bila ada masa…

        hehe… =P
        .-= Pisyek´s last blog ..Bagaimana Pisyek mencegah plagiat? =-.

  9. Park Air says:

    wah tahniah2.. maju setapak ke hadapan!
    .-= Park Air´s last blog ..Bila Awek Ajak Kahwin =-.


LIKE KAMI DI FACEBOOK