Tunaikan ibadah korban anda secara online. Tarikh tutup: 30 Sept 2014


Mar 262010
 

[SPREAD, COPY AND PASTE VERSION]

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat yang bukan islam.

tadi aku gi jenjalan ke blog ‘Lelaki Ini‘ … terpanggil aku utk turut serta membantu Pn. Haryani nih, its time for me to give back … dulu waktu aku susah, ramai yg sudi membantu … jadi aku amat2 berharap En. Hydir (Blogger We Care) boleh ikhtiar something bg membantu Pn. Haryani spt mana beliau membantu aku dlm kes Ammar x lama dulu …

aku amat2 berharap pihak berwajib yg terbaca kisah Pn. Haryani ni tampil utk membantu Pn. Haryani dan keluarganyer

aku sgt2 simpati, aku tau camne susahnyer ati Pn. Haryani, dah le sakit … pastu dah tentu2 at da same time pikir pasal anak2 dia gak … ya Allah, besar sungguh dugaan buat Pn. Haryani ….

dgn jasa baik ‘Lelaki Ini‘, aku cut & paste kan kisah pasal Pn. Haryani ni … terima kasih ‘Lelaki Ini‘!

Kisahnya:-



Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis)..Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan..

Kini Haryani disara oleh ibunya seorang guru yang uzur akibat penyakit kencing manis ..Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni..Namun menurut beberapa sumber, pembedahan itu akan dianjakkan (postpone)..

Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook..Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan..Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan (RM8++) masih tidak mencukupi..

Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-

Nama: Haryani Mat Hussin.
No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7
Maybank: 164034266923
No. Telefon: 014 725 7787

Anda juga boleh menghubungi Puan Haryani di FB..:-
KLIK SINI & SINI(Alumni SM Zainab 1)



Iklan komuniti Malaysia ini dibawakan khas untuk korang oleh FITRIHADI.COM!

P/s: Help her, help your heart.

Comments

  1. ReD says:

    hmmm…tgok pic je dah sedih..T_T
    .-= ReD´s last blog ..~ KERANA SAYANG, AKU RELAKAN SEGALANYA… ~ =-.

    1. F I T says:

      a’ah..anak tiga lak tu..kalau tak mampu bagi derma, just sebarkan je..mana tau sampai ke pihak yang murah hati ke, kita pun dapat pahala gak skit :)

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Ahmad Fitri and Ahmad Fitri, Ahmad Fitri. Ahmad Fitri said: Fit.Charity – Bantuan Kewangan Diperlukan Untuk Pembedahan. http://ozbloggers.com/read/1319 [...]

  3. eyriqazz says:

    InsyaAllah,ada masa aku akan buat post pasal ini…hari ini masa dia,mungkin satu hari nanti masa kita…sama2lah kita menolong…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Tersentuh Hatiku Menerima SMS Itu =-.

    1. F I T says:

      a’ah sebarkan lah berita ni mana tau ada yang mampu nak tolong. thanks bro :)
      .-= F I T´s last blog ..Ada apa dengan LG ‘Cookie’ KP500? Adabi… =-.

  4. MrRollies says:

    kesian dia nih..
    :'(
    .-= MrRollies´s last blog ..Bloggers Penipu! =-.

    1. F I T says:

      a’ah ibu tunggal anak 3..kesian…

  5. corallinkz says:

    yg maybank tue..die pnye ke?

    confirm sakit ke nie..sorry mcm ayt sakitkan hati..jz nak make sure..nak kasi sket

    1. FITRIHADI says:

      takpe..ye memang dia sakit..ada beberapa blogger yang buat entry pasal dia..kalau nak sure lagi add a facebook tuan punya badan tu :)