May 122015
 

(Tips) Cara Tanam Bawang Dalam Pokok Pisang

Agak pelik bila mendengar terdapat cara untuk tanam pokok bawang di dalam pokok pisang. Tips dan cara berikut sememangnya terbukti berkesan kerana ianya telah dicuba oleh seorang pak cik ini.

Bahkan bukan sahaja bawang, pokok lain pun boleh hidup jika anda mencubanya. Bolehlah cuba bagi yang malas nak guna cangkul dan ada pokok pisang di rumah.

Berikut adalah langkah-langkah dan gambar proses menanam pokok bawang dalam batang pokok pisang:  Continue reading »

May 082015
 

(Bongkar) Gadis Ini Kesal Gambar Disalahguna Akaun Palsu 2

Agak kesal apabila terdapat kes di mana gambar seorang gadis ini disalahguna oleh sebuah akaun palsu di facebook untuk tujuan yang bukan-bukan.

Gadis yang bernama Farhaanah Mohamed dari UIA ini telah membuat laporan polis kerana gambar beliau telah digunakan oleh sebuah akaun palsu yang bernama Diana Kakawa yang mana akaun palsu tersebut telah meletakkan status:

“Kalau PR menang di Permatang Pauh kali ini, I rasa i nak jalan bogel dari rumah i presint 7 sampai ke KLCC.”  Continue reading »

(Tips) 9 Cara Nak Jimat Minyak Motor

(Tips) 9 Cara Nak Jimat Minyak Motor

Bagi yang mencari tips dan cara untuk jimatkan minyak motor, disini admin ingin berkongsi beberapa idea yang mungkin boleh membantu dalam mencari jawapan kepada persoalan tersebut. Sejak diploma hinggalah akhir ijazah,

(Lawak) Bila Makwe Cemburu Buta dengan Ikan Paus

(Lawak) Bila Makwe Cemburu Buta dengan Ikan Paus

Mempunyai teman hidup memang membahagiakan. Tapi kadang-kadang agak lawak juga bila tahap cemburu pasangan ni dah tahap cemburu buta walaupun dengan ikan paus. Bagi lelaki, layankan je la cemburu perempuan tu

(Review) KFC Cheezy Zinger Mashed Potato

(Review) KFC Cheezy Zinger Mashed Potato

Beberapa hari lepas, admin sempat merasai menu KFC yang boleh dikatakan agak baru iaitu KFC Cheezy Zinger Mashed Potato. Ianya adalah hidangan KFC Value Treats yang ditawarkan pada harga yang murah.

(Kisah Sebenar) Kemalangan Babitkan Kereta Ferrari Zizan

(Kisah Sebenar) Kemalangan Babitkan Kereta Ferrari Zizan

Semalam heboh dengan satu penyebaran gambar kemalangan sebuah kereta Ferarri kuning yang dikatakan milik Zizan Razak. Gambar tersebut menunjukkan bagaimana remuknya kenderaan tersebut selepas terlibat kemalangan. Namun Zizan sendiri menafikan

(Sinopsis | Pelakon) Filem Isyarat Cinta

(Sinopsis | Pelakon) Filem Isyarat Cinta

Hari ini 19 Mac 2015 bermulanya tayangan sebuah filem bertajuk Isyarat Cinta yang diarahkan oleh Bade Hj Azmi. Dengan dibarisi pelakon handalan dan sinopsis cerita yang kuat, ramai yang mengatakan filem ini